Úvod » Aktuality » Aktuálne výstavy v Dome umenia

Aktuálne výstavy v Dome umenia

Dom umenia - Štyri výstavy (03-04/2023)
V Dome umenia v Bratislave sme otvorili štyri výstavy, predskokanov festivalu neprofesionálneho umenia TVOR⸱BA 2023.

Vo štvrtok 9. marca 2023 sme v Dome umenia v Bratislave slávnostne otvorili štyri výstavy, predskokanov festivalu neprofesionálneho umenia TVOR⸱BA 2023. Výstavný priestor pojal dve výstavy START ART VII. a START ART VIII. Ide o autorské výstavy výhercov celoštátnych kôl postupových súťaží AMFO 2022 a Výtvarné spektrum 2022 – Adama Bielika a Boženy Maxovej. Surreálne diela Boženy Maxovej „lietajú“ nad rovinou očí v čistej inštalácii a venujú sa rôznej geometrickej a snovej tematike, ku ktorej rukopisu sa autorka prepracovala rokmi tvorby od tradičnej krajinomaľby a portrétu. Na druhej strane, mladý Adam Bielik vytvára iluzórny, silne atmosférický priestor „čiernej kocky“, v ktorom je pozorovateľ nútený jeho fotografie objavovať.

V neposlednom rade štvoricu výstav uzatvárajú kolekcie diel z postupových súťaží Výtvarné spektrum a AMFO – Ozveny Spektra a Ozveny AMFO, ktoré boli zostavené z diel počínajúc od regionálnych kôl cez krajské až po najvyššie, celoštátne kolá. V oboch súťažiach boli prihlásené tisíce diel a zapojilo sa do nich vyše 3 000 výtvarníkov, čo z nich robí najväčšie súťaže neprofesionálneho umenia v Slovenskej republike.

Všetky výstavy v Dome umenia v Bratislave sú prístupné zdarma do 30. apríla 2023, utorok – sobota, od 13:00 do 19:00 hod.

Tento článok bol zverejnený 22. 3. 2023 a naposledy aktualizovaný 18. 7. 2023.

Technická podpora

Našli ste chybu na tejto stránke? Napíšte nám to prostredníctvom tohoto formulára.